RESUL

Reserviläisurheiluliitto on valtakunnallinen urheilujärjestö, jonka jäseniä ovat Suomen Reserviupseeriliitto, Reserviläisliitto ja niiden piirit, Maanpuolustuskiltojen Liitto ja Suomen Rauhanturvaajaliitto.  Reserviläisurheiluliiton toimintaan pääsee mukaan liittymällä jäseneksi johonkin em. liittojen paikallisyhdistykseen. Jäseniä liitossa on tällä hetkellä n. 85.000. Reserviläisurheiluliiton kotisivu on täällä.

Reserviläisliikunnan yksi keskeinen tehtävä on ylläpitää ja kehittää jäsenistönsä maanpuolustustaitoja.

Maanpuolustustaitoihin kuuluvat fyysinen kunto ja kenttätaidot. Kenttätaitoja ovat suunnistus-, ampuma-, kartanluku-, tulenjohto-, johtamis- ja vaellustaidot.

Reserviläisurheiluliiton käytännön liikuntaharrastusten vetäjinä toimivat jäsenliittojen paikallisyhdistykset, joille liikunta eri muodoissaan on eräs merkittävä tapa ylläpitää maanpuolustuskuntoa ja -tahtoa.

Paikallisyhdistyksissä liikunta ja urheilu tarjoavat mielekkään tavan yhdessäoloon ja samalla se on myös tärkeä toiminta-aktiviteetti. Piirit ja perusyhdistykset järjestävät liikunta- ja koulutustapahtumia vuositasolla n. 7.000 ja niihin osallistumiskertoja on n. 67.000. Reserviläisurheiluliiton kilpailu- ja toimintakalenteri on täällä.

Jokainen reserviläinen voi pitää päiväkirjaa omista liikuntasuorituksistaan sähköistä kuntokorttia käyttäen. Sähköinen kuntokortti auttaa seuraamaan omaa aktiivisuutta ja sitä kautta myös ylläpitämään liikuntamotivaatiota ja monipuolista liikuntaa. Kuntokortin käyttäminen vaatii rekisteröitymistä. Sähköisen kuntokortin voi ottaa käyttöön täältä.


Liikuntatoimikunta
Kari Pentti
puh. 040-4115266
s-posti: kari.pentti(ät)suomi.net